V divokém utkání byli úspěšní zlínští junioři

Zlínští junioři ve třetím kole nastoupili na ledě Liberce. Vyšel jim úvod a po první třetině vedli 2:0. Druhá třetina jim vůbec nevyšla a stav před třetí částí byl 5:3. V závěrečné části berani napravili co jim nevyšlo ve druhé části a otočili utkání, jedenáct vteřin před koncem rozhodl Michal Popelka.
3.kolo, čt 13.9.2012, Svijanská aréna
Liberec
Zlín
5:6
(0:2, 5:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 23. Chlapík (Langhammer), 25. Mikyska (Chlapík), 32. Mikyska, 39. Pálek (Zacha, Langhammer), 40. Psota (P. Urban) - 3. Haloda (Sedláček), 4. Kovařík (Kundera), 24. Matula, 49. Mika (Hrazdíra), 51. Fořt (Sedláček, Haloda), 60. Popelka (Janota). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Kis. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3, 5:6.

Sobotka – Pyrochta, Jandejsek, Havlín, Langhammer, Zacha, Dlouhý, Chlapík, Maďar, Beránek, Psota, P. Urban, Vlk, Mikyska, Pálek, Žďárský, Frk, Procházka, Pilař, Klíma, Krucký.

Rozum – Urbanec, Janota, Kundera, Zbořil, Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Matula, Macharáček, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Hrazdíra, Doležálek, Fořt.

Začátek do čtvrtečního utkání Severočechům příliš nevyšel. Drobné chybičky, kterých se dopustili v prvních čtyřech minutách pomohly hostům ke dvěma úderným brankám, které přišly jako blesk z čistého nebe. Nejprve se z dálky trefil Marek Haloda, krátce poté to byl z blízkosti Lubomír Kovařík – 0:2.

Poté se Moravané rozhodli pro důraznou taktiku, kdy blokovali všechny pokusy domácích o opuštění vlastního pásma už na modré čáře soupeře. Navíc se nebáli forčekovat až u branky gólmana Sobotky, a tak byla jedinou větší šancí Liberce v první třetině střela Adama Chlapíka do betonu brankáře Zlína, Kevina Rozuma.

Na více branek si muselo obecenstvo počkat až do druhého dějství. Tu otevřeli povedenou kombinací zpoza branky Marek Langhammer a Adam Chlapík – 1:2. Ani ne minutu nato však odpověděl střelou pod víko Dominik Matula – 1:3. Jenže osmapadesát sekund poté vyslal dělovku do horního růžku zlínské branky Josef Mikyska – 2:3.

Gólové hody po chvíli dozněly, ale Tygři se opět ozvali po půlce třetiny. A byl to opět Josef Mikyska, který unikl obraně hostů při dvojitém oslabení a bekhendem zavěsil pod břevno – 3:3. Do vedení se Liberečtí dostali až ke konci třetiny, kdy dostali dvě přesilovkové šance. Tu první využil ránou od modré Roman Pálek – 4:3. Tři vteřiny před sirénou se ještě prosadil z blízkosti Matěj Psota – 5:3.

Vše záviselo ještě na třetí třetině, která nabídla nakonec zajímavé rozřešení. Rozhodnout mohl ještě na začátku Filip Pyrochta, jeho rána ale orazítkovala tyč zlínské klece. A tak se hosté rozhodli vzít věci do vlastních rukou. Počátek pádu Severočechů měl na starosti Vít Mika, jehož dělovka putovala do sítě po odrazu od horní tyče – 5:4.

Vyrovnání stavu Ševcům dlouho netrvalo. Stačily necelé dvě minuty a Tomáš Fořt bekhendem vrátil Zlín zpět do hry – 5:5. Schylovalo se ke dramatickému konci, na ledě se navíc kvůli ostrým střetům objevily i emoce. Pouhých jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou však poslal kotouč za záda libereckého brankáře Michal Popelka a domácím už se nepodařilo správně zareagovat – 5:6.